Rólunk

A Karcsi-sztori

Karcsi nyomdász volt, emellett fotózott és grafikával is foglalkozott. Azt mesélik, hogy ránézésre meg tudta mondani a nyomtatott színek Pantone kódját, nélküle nem volt a nyomdában gépindulás.

Karcsinak volt egy lánya, Kata, aki mindig a nyomdában lábatlankodott, ha nem volt, aki éppen vigyázzon rá. Előfordult, hogy a sötétkamrában bámulta a filmelőhívást, máskor a retusálásba segített be. Kata szerencsés, mert ott volt, amikor kijött a gépből a híres Fabulon Ági plakát, ráadásul – az édesapja nyomdász munkájának köszönhetően – verhetetlen volt a játékkártya gyűjteménye.

Aztán eltelt sok-sok év, a nyomdaipar helyett a digitális világ fejlődött nagyot, Kata felnőtt lett és elkezdett rendezvényszervezéssel foglalkozni. Rendezvényszervezőként probléma volt, hogy nem talált olyan dekoratőrt, aki nem a megszokott elemekkel variál, hanem teljes látványvilágban gondolkodik. Végül maga találta ki a rendezvények dekorját és verbuvált hozzá olyan csapatot, akik segítettek a megvalósításban. Ebből az elképzelésből született meg évekkel később a papírbolt, ami az édesapa miatti tisztelgésből vette fel a Karcsi nevet, hiszen a papír iránti rajongás neki köszönhető.

Kikből áll a Karcsi csapat?

Karcsi lelkét sokan adják. Fontos a jó ötlet és a jó megvalósítás, ez utóbbin pedig nagyon sokan dolgoznak: grafikus, nyomdász, bőrdíszműves, könyvkötő, dekoratőr, fotós, stylist és még sokan mások.
Karcsi Papírboltjának megálmodója és a csapat vezetője Bánlaki Kata. Kata pályáját rendezvényszervezőként kezdte, így tud mindent mesterfogást és ninja trükköt, ami a tervezésről, berendezésről, építés-bontásról és szervezésről szól.

Miért éppen a papír?

Hiszünk a papírban, mert elképesztő lehetőségeket látunk benne. Nekünk ez nem csak egy papírlap, hanem minden ívben és színben formákat és tárgyakat látunk, amelyeket szeretnénk nektek is megmutatni, vagy éppen veletek együtt alkotva megteremteni azt, amit elképzeltetek esküvőre, otthonra, az ünnepekre, a céges rendezvényre, szülinapra vagy csak úgy.